Algemene informatie

Deze video laat B&B Berkeltuin zien

Ons huis staat in een grote (1000 m2) tuin aan de Berkel in een rustige straat dicht bij (900 m) het oude centrum van Zutphen.

Op de eerste verdieping treft u twee kamers en een eigen badkamer. Met een wijds uitzicht op de tuin, de Berkel, de ondergaande zon en het fiets/wandelpad aan de overkant. In de Berkel zwemmen kinderen en varen kano’s en fluisterboten. En u kunt genieten van het gras, water of ijs van de ijsbaan met vogels (o.a ijsvogels en kievieten) en soms koeien of schaatsers.

  • De master bedroom (18 m2) heeft een lits-jumeaux bed, een tafeltje met 2 stoelen, airco en een TV. Er staat een magnetron en er zijn koffie en thee faciliteiten.
  • De tussenkamer (11 m2) heeft een 2-persoons bedbank en een tafeltje met 2 stoelen.
  • De badkamer (4,5 m2) met wastafel, wc en douche is alleen vanuit de tussenkamer te bereiken.
  • De B&B is dus geschikt voor 1- 2 personen of voor ouders met kinderen of voor 3-4 personen die zich niet aan elkaar storen. Kinderbedje en kinderstoel zijn beschikbaar.
  • Op de overloop (6.5 m2) is een zitje met een minibar.
  • De kamers zijn af te sluiten. Onze hond komt nooit boven.
  • Wij hanteren het Corona/Covid 19 hygiëne protocol.
  • Minimum verblijf `s zomers 2 nachten. In de winter is verblijf van 1 nacht mogelijk, dat kost voor 1-2 p €15,- en voor 3-4 p €25,- extra.

Het royale ontbijt is niet bij de kamerprijs inbegrepen. Het kost voor 1 of 2 gasten € 15,- per persoon per dag. Voor de 3e en 4e gast € 7,50 per persoon per dag. Het ontbijt (met o.a. zelfgebakken brood en jam en appelsap uit eigen tuin) wordt in uw kamer of in de tuin geserveerd. Eventueel gluten- of lactose-vrij. U kunt desgewenst zelf een lunchpakket samenstellen.

Gasten beschikken over een eigen zitje in de tuin onder de pruimenboom waar u ook kunt ontbijten. En misschien helpt u ons bessen, bramen, pruimen of appels plukken en eten.

We wonen 4 min lopen vanaf bushalte 54 (2x per uur vanaf het station) en 1,5 km (7 min fietsen, 20 min lopen ) vanaf het station. Op het station zijn OV fietsen beschikbaar.

Er is ruime gratis parkeergelegenheid voor auto, fiets of kano. En een eigen steiger met zwemtrap voor kano of fluisterboot of om in de Berkel te zwemmen of te vissen. U kunt bij ons 2 fietsen en een comfortabele 2-3 persoons lichte Canadese kano huren. We hebben een laadpaal voor een elektrische auto.

Uitgebreide documentatie van alle bezienswaardigheden, evenementen, fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving en regio ligt op de kamer. Maar wij kunnen u ook veel vertellen. We spreken Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.